Menú infantil

Caucasian brothers eating vegetables and dip


En Nabibi pots encarregar el menjar sa per als teus fills de dilluns a diumenge, consultant la carta de cada dia. A més de dilluns a divendres veuràs el nostre menú especial per a nens.

Restaurants que es rebel·len contra el menú infantil de macarrons i fregits en El País.

NABIBI Cuina Vital neix amb una clara vocació d’aportar salut a grans i petits a través de l’alimentació. Estem totalment d’acord amb la cèlebre frase “som el que mengem”, i per aquest motiu en la nostra cuina només hi ha productes naturals, frescos, de temporada, 100% biològics i de proximitat.

A la nostra cuina no fem servir ni congelats ni aliments processats, tot es cuina al foc o al forn. Cuinem cada dia, com antigament.

Una gran part de la nostra cuina és vegetariana amb base energètica, també tenim opcions veganes, per a intolerants al gluten i la lactosa. Som molt respectuosos amb les al·lèrgies i les intoleràncies en general. Tenim especial debilitat pels infants, volem que es puguin nodrir amb aliments sans, saborosos i divertits.

Nabibi Vital Cooking
Càtering per a escoles

A Nabibi fem una cuina amb matèria primera 100% ecològica certificada i orgànica, amb cereals sencers i sucres naturals. No fem servir sucre industrial, conserves ni congelats.

La nostra cuina té tres línies opcionals:
-el menú complet amb carns i peixos,
-el menú vegetarià o vegà
-el menú respectuós d’al·lèrgies i intoleràncies (sense lactosa, sense gluten, etc.)

El càtering de Nabibi compta amb els estàndards de qualitat basats en un manual d’APPCC d’higiene alimentària i la supervisió de una empresa de consultoria en seguretat alimentària i de l’aigua.

Seguim protocols d’al·lèrgens en quant a l´emmagatzematge d’aliments i els processos en cuina.

El càtering de menú infantil està supervisat per una nutricionista col·legiada. Està adaptat als valors nutricionals de l’edat i al paladar infantil.

El menú infantil (entrant i principal) té quatre components diàriament:
-una proteïna animal 2 vegades per setmana (peix i carn de vedella) o   una proteïna vegetal 3 cops per setmana (llegums, tofu i seitan)
-un cereal integral (arròs, cuscús, mill, polenta, pasta,etc.)
-verdures cuites i
-una verdura crua o al dente.

De postres oferim elaboracions amb cereals (pa de pessic de poma, cruixent de cereals, etc.). Els dies en què no hi ha llegum al entrant o plat principal es serveix fruita natural com a postres.

El menú basal no conté ous, gluten, lactosa, sucre de canya, soja ni fruits secs ni tampoc les traces. A més, servim menús especials segons els requeriments de les famílies (sense gluten, sense soja, sense carn / peix, sense sal, etc.), adaptats al gust dels nens.

El menú s’ajusta als productes de temporada i a les necessitats nutricionals de cada època de l’any. El menú de tardor / hivern (amb les sopes de verdura i estofats) s’ofereix d’octubre a abril. El menú de primavera / estiu (amb amanides i saltats de verdures) se serveix de maig a setembre.

Per mantenir la calor durant el procés de cocció fem servir un armari calent. No fem servir microones.

El menjar es presenta en porcions en safates de gastronorm per a cada grup de nens. Les safates es col·loquen en caixes isotèrmiques per al seu transport. En arribar a l’escola es lliura juntament amb un albarà en el qual es detalla el menú, les quantitats i la temperatura.

El Raúl, el cuiner dels nens, ens parla de la seva feina!

nabibi2

Tot just comença a sortir el sol i el Raúl ja fa una estona que pela pomes. Quan entro té la música posada, una camisa amb un munt de coloraines i una gran olla als fogons. Es respira molta tranquil·litat a la cuina de Nabibi.

En Raúl va estudiar pastisseria, forneria, cocteleria i restauració l’últim any abans que es convertissin aquests estudis en la carrera d’Hosteleria i restauració.   Després va treballar com a cuiner en un restaurant i una mica més tard va començar a impartir classes de cuina a joves amb necessitats especials.

Ens assegura que el que més li agrada cuinar per als infants del Kinder són els pastissos de postres del divendres, són sense ou i el procés és una mica complex, però li assegurem que val la pena amb l’èxit que tenen!!! La crema de moniato també és un dels plats amb els que més gaudeix a la cuina.

Quan li demanem què és el més important en l’alimentació d’un infant no dubta ni un segon: Una alimentació equilibrada, procurar que mengin aliments variats i saludables, sense pesticides ni additius, que és un dels factors que provoca les al·lèrgies. Assegura que treballar en una cuina on el producte és fresc, ecològic, orgànic i de proximitat és la clau per poder oferir aquesta alimentació sana i equilibrada.

Mentre ens parla de l’hort de la seva tieta, el Raúl no perd de vista l’olla i s’està quedant sense pomes per pelar.

A la cuina del Raúl no hi poden faltar ni les cebes ni els peladors. Els peladors agilitzen molt la feina i quan es perden es nota de seguida i les cebes les fa servir per tot!!

nabibi3

Per acabar li preguntem què és el més satisfactori per a ell en tot el procés de cuinar un plat per als infants i la resposta arriba després d’uns segons de pensar-ho… Quan veu el menjar col·locat a les safates, racionat i endreçat és quan s’adona que tot ha anat bé i que els infants gaudiran amb el dinar, com cada dia!